Lanseerataan Diversity Trainers-laatumerkintä

 
Screen Shot 2020-03-13 at 8.23.52.png

Nykyään me kaikki olemme jo hyvin tietoisia, miten moninaisuus organisaatioiden sisällä parantaa niiden kilpailukykyä jopa 35 % ja on tie menestykseen.

Mutta kuinka sitoudutaan ja säilytetään moninainen osaaminen ja miten reagoidaan moninaisuuteen liittyviin kriiseihin? Tähän meidän kaikille sidosryhmille johtoa myöten tarjoamamme moninaisuuskoulutus pyrkii vastaamaan.

Äskettäin on julkaistu useita artikkeleita, joissa kyseenalaistettiin moninaisuuskoulutuksen tehokkuus. Esimerkiksi 2018 se mainittiin yhteydessä, jossa Starbucks pyrki kouluttamaan kaikki työntekijänsä Yhdysvalloissa. Erityisesti syrjinnän ja rasismin kohderyhmiin kuuluneet työntekijät eivät tunteneet oppivansa paljoakaan ja tunsivat pikemminkin olonsa osittain kiusalliseksi koulutuksen aikana.

Muistatko ajat, jolloin henkilökohtaisesta kuntoharjoittelusta ja mindfullnessista tuli suosittua. Muistatko, miten monia henkilökohtaisia kouluttajia (PT:t) ilmestyi tuolloin ja oli hankala löytää tarpeisiisi vastaavaa niiden joukosta, jotka eivät vastanneet odotuksiasi.

Kunnes lopulta luotiin laatukriteerit ja perustettiin luotettavia opistoja.

Onneksi meillä on jo saatavana kokemuksia ja tutkimuksia siitä, mikä moninaisuuskoulutuksessa toimii ja mikä ei, ja kuinka koulutus tulee istuttaa osaksi organisaation arvoja, jotta siitä olisi eniten hyötyä.

Tästä me voimme suurelta osin kiittää Bezrukovan, Spellin ja Perryn ryhmää. Meidän on kiittäminen myös Geert Hofstedeä (joka valitettavasti kuoli noin kuusi viikkoa sitten) uraauurtavasta työstään 1960-luvun lopulla ja 1970-luvun alussa. Meidän on myös muistettava, ettei hänenkään työnsä edennyt ilman kritiikkiä ja siitä me kaikki opimme lisää. Aikojen ja näkökulmien muuttuessa meidänkin pitää muuttaa omia menetelmiämme, ohjelmiamme ja lähestymistapojamme. Meidän on arvioitava ja päivitettävä jatkuvasti omaa työtämme. Esimerkiksi DiAngelo, Eddo-Lodge, Eberhardt ja Kendi ovat antaneet meille paljon uutta ajateltavaa muutamien viime vuosien aikana.

Ymmärrämme, että moninaisuuskoulutukselle on ollut tarvetta ja että kiireellisyys on myös yksi syy, miksi moninaisuuskouluttajia on päässyt markkinoille myös matalilla asiantuntijuuden kriteereillä. Uskomme, että on aika nostaa rimaa ja haastaa meidät kaikki toimimaan entistä paremmin.

CT+promokuva%2C+Clarion+2018+TKQ+DSC_4910.jpg
 

Jotta asiakkaamme voivat olla varmoja siitä, että he saavat parhaan mahdollisen ja kestävimmän arvon moninaisuuskoulutuksesta, olemme käyttäneet viimeiset kolme vuotta tutkimukseen, opiskellen, ideoiden ja päivittäen etenemissuunnitelmiamme, käsitteitämme ja menetelmiämme ja jatkamme tätä myös edelleen.

Olemme luoneet myös kriteeristön pätevälle moninaisuuskouluttajalle.

Nordic Diversity Trainers, kouluttajaksi pätevöitymisen kriteerit:

Kouluttaja: 

1.  On suorittanut akateemisen tutkinnon, joka liittyy kulttuuriseen moninaisuuteen, sosiologiaan, opetukseen ja yritystoimintaan.

2.  On suorittanut Nordic Diversity Trainersin tarjoaman erityiskoulutuksen moninaisuuskouluttajille tarkoitetun Nordic Diversity Trainers-oppaan mukaan.

3.  On Nordic Diversity Trainersin testaama ja hyväksymä.

4.  Uusii todistuksensa kolmen vuoden välein.

5.  Käyttää Nordic Diversity Trainersin brändiä vain käyttäessään Nordic Diversity Trainersin käsitteitä ja menetelmiä.

6.  Välittää asiakaspalauteen Nordic Diversity Trainersille.

7.   On kartuttanut vähintään kolmen vuoden työkokemuksen yrityksessä, kunnalla, valtiolla tai kansalaisjärjestöissä.

8.  On toiminut kulttuurisesti moninaisessa ympäristössä ja yhteisössä.

9.  On Sitoutunut Nordic Diversity Trainersin visioihin, päämääriin, arvoihin ja etiikkaan.

10.  Ymmärtää syvällisesti kulttuurisen moninaisuuden ja on osoittanut pystyvänsä käymään kulttuurien välistä keskustelua.

Jos olet kiinnostunut pätevöitymään Nordic Diversity-kouluttajaksi ja liittymään verkostoomme, ole hyvä ja ota meihin yhteyttä osoitteessa info@nordicdiversitytrainers.com.

Jotta moninaiset osaajat tietäisivät tulevansa viihtyisään työympäristöön, tarjoamme myös laatumerkinnän kanssamme työskenteleville organisaatioille, jotka sitoutuvat suosituksiimme ja jatkavat omien tietojensa päivittämistä.

Tästä voit tutustua verkkokursseihimme: