Menestystä rahan tai moraalin takia?

 
chrstian+far+away+eys.jpg
 

Jos rekrytoit sata huippuosaajaa ja valitset kaikki saman standardin mukaan, niin heillä on todennäköisesti kaikilla samankaltaiset taustat, elämänkokemukset ja koulutukset. Maksat sadalle työntekijälle palkkaa, mutta vastineeksi saat vain yhden tavan ajatella, luoda ja toimia. Ehkä tämä on se syy miksi moninainen työvoima ja johto suoriutuu paremmin kuin työvoima ja johto ilman moninaisuutta. Itseasiassa jopa 35% paremmin.  

Moninaisuuden hyödyt

Monet tutkimukset, esimerkiksi McKinseyn tutkimukset osoittavat, että keskimäärin suuremmat kulttuurisesti ja etnisesti moninaiset yritykset ja organisaatiot saavuttavat 25 - 35% paremmat tulokset. Työntekijöiden diversiteetti ja erilaiset toimintatavat tukevat myös taloudellista kasvua. Moninaisuus ja Inkluusio maksaa siis itsensä takaisin monella tavalla ja monikertaisesti.

 
MCKINSEYN TUTKIMUKSET OSOITTAVAT, ETTÄ KESKIMÄÄRIN SUUREMMAT KULTTUURISESTI JA ETNISESTI MONINAISET YRITYKSET JA ORGANISAATIOT SAAVUTTAVAT 25 - 35% PAREMMAT TULOKSET.

MCKINSEYN TUTKIMUKSET OSOITTAVAT, ETTÄ KESKIMÄÄRIN SUUREMMAT KULTTUURISESTI JA ETNISESTI MONINAISET YRITYKSET JA ORGANISAATIOT SAAVUTTAVAT 25 - 35% PAREMMAT TULOKSET.

Entä moraali ja eettisyys?

Työntekijät, joilla on normeista poikkeava tausta tuovat erilaisuutta organisaatioon. Saako sitten heidän erilaisuudesta yrittää hyötyä? Onko se moraalisesti ja eettisesti oikein? Saako tässä tilanteessa ajatella voittoa ja yrityksen/organisaation kasvua? Me sanomme kyllä, koska moninaisuus edistää tasa-vertaisuutta ja tasa-arvoa yhteiskunnassa eli vaikka yritys haluaisi vain hyötyä moninaisuudesta niin todellisuudessa kaikki hyötyvät siitä.

Kuten yrittäjät hyvin tietävät;

  • Vain eettinen toiminta on kestävää

  • Tiimi joka uskoo olevansa moraalisesti oikeassa on menestyksekäs

  • Mahaanmuuttoa tarvitaan alueilla jossa talous kukoistaa ja jossa syntyvyysluvut ovat alhaiset

  • Moninaisella yrityksellä on parempi tuntemus asiakasryhmästään

  • Moninaisella yrityksellä on isompi valikoima josta valita henkilöresurssit

33382271_10156352296777433_7149050906179272704_n.jpg

Se, että yrittäjä toimii moraalisesti ja eettisesti oikein, on yritykselle tuottoisaa.

 Ratkaisu: Yrittäjä yrittää

Jotta yrittäjyydessä olisi järkeä, yrityksen täytyy tuottaa voittoa. Yhteiskunta ei elätä sinua, vaan sinä itse. Kun yrittäjät muuttavat ja päivittävät toimintatapojaan ja jättävät vanhat kuluneet starndardinsa taakse, se vaikuttaa ihmisiin sekä yksilöllisellä että kansallisella tasolla. Pitkällä tähtäimellä se vaikuttaa ihmisten tuottavuuteen, mielenterveyteen sekä hyvinvointiin.

Eli nyt rohkeasti vain toimimaan! Jokaisella varmasti on kokemusta ja osaamista, aina ei kuitenkaan ole sitä omaa asiantuntemusta jokaisesta alasta. Ulkopuolisen asiantuntijan avulla pääset heti tekemään muutossuunnitelman ja samalla myös nopeasti ottamaan konkreettisia askeleita eteenpäin. Tämä takaa sen, että olet aina kilpailijoitasi muutaman askeleen edellä!

Saatat jopa käyttää kiintiöitä saadaksesi moninaisuuden käyntiin yrityksessäsi, lue menestystarina tästä.

Opi moninaisuudesta kurssimme kautta jonka olemme juuri päivittäneet ja kuten aina, Udemy tarjoaa kurssin ale hintaan rahat takaisin -käytännöllä: https://www.udemy.com/diversity-kick-starter/ 

Muista, tämä ei ole hyväntekeväisyyttä, et pääse olemaan sankari, tämä on vaan se oikea tapa toimia.

Toimi siis oikein, ja tee se hyvällä omallatunnolla!